Arkiv

Skriv inn tekst her

Litt informasjon  fra medlemsmøte vårt onsdag 8.november 
 "Veien videre med Moss Husflidslag"
 

Det var fullt i stua vår på medlemsmøte 8.november, 31 personer møtte opp. Veldig kjekt. Tema for kvelden var Veien videre med Moss Husflidsdag.
Tema var basert på spørreundersøkelsen som var sendt ut på forhånd.
Lisbet ønsket velkommen og redegjorde deretter om spørreundersøkelsen.
Hvor god denne spørreundersøkelsen var, kan jo diskuteres, men de 23 svarene som kom inn ga noen svar, gode tanker og forslag. Av de som svarte er det 10 «nye» - "ikkeaktive medlemmer", 7 av disse igjen kan evt. stå på en liste.

Ikke alle svarte på skjemaet, men kom med tanker/innspill på epost. Takk til alle sammen.

Anne Kristin fortalte om vårens kurs.

Anne-Lise redegjorde kort om fordelingen av medlemskontingenten vi betaler til Norges Husflidslag på forespørsel fra medlemmene.

Etter kaffe og loddsalg gjennomgikk Lisbet alle punktene som var kommet inn i løpet av kvelden.
De 8 punktene, last ned:


Konklusjon:
Mange gode forslag, men de fleste krever fortsatt flere aktive. Tidligere komiteer er oppløst og arbeidsoppgavene «overført» til styret. Det være seg loddkomite, turkomite, festkomite, kurskomite, komite for husflidsdager og julemarked, og nå også delvis kjøkkenkomiteen og baking. Våre trofaste vaffelstekere har også takket nei til å steke videre. I tillegg kommer markedsføring. Sånn kan vi ikke ha det. Hvis vi skal fortsette som før, må vi få inn flere aktive. Kjøkkenkomiteen vår sliter, og den er jo idag nøkkelen til de fleste arrangementene.. Her må det være noen som har ansvar for innkjøp m.m. og administrerer denne komiteen. Hvis vi skal fortsette som før må vi da, hvis mulig, opprette komiteer igjen
Turkomite, kurskomite, festkomite, loddkomite, komite for husflidsdager, komite for julemarked, julekakebakst, nettansvarlig/markedsføring.

Det er bedre å gjøre litt, men ordentlig - enn å gjøre mye, dårlig. Slik det ser ut nå, må nok Moss Husflidslag belage seg på å kutte noen ressurskrevende arrangementer. Samtidig må vi tenke og være åpne for noe nytt. Send oss gjerne en epost:  moss.husflidslag@gmail.com


HUSFLIDSDAGENE  AUGUST 2023
Husflidsdagene gikk av stabelen 26. og 27.august. Det var 16 utstillere ute på tunet. Det var tresløyd, keramikk, malerier, strikk, honning, skinn, quilt og søm.
Inne på hovedhuset var det utstillinger fra læringsverkstedene våre bl.a. meksikansk fletting, spinning, malegruppen, 2retteog1vrang, småskinn. Flatvevgruppa var også representert med åpen vevstue.
Lørdagen var litt grå og natt til søndag kom det mye nedbør og ødela noen telt. Heldigvis var det ikke skade på noen varer, og søndagen var preget av mye sol. Viseklubben Lars fra Indre Østfold underholdt med fin og glad musikk på søndag. Det var god stemning og det kom en del besøkende innom både lørdag og søndag. Bruktbutikken vår er også veldig populær og mange finner seg en liten skatt her i tillegg til en hyggelig prat med Inger Pettersen & co.   Ung flid m/Birgitte Simers hadde barneaktivteter med forskjellige konkuranser, bl.a. stylter, rokkeringer, boksekasting m.m.   Kafeen vår serverer besøkende gode vafler, kaffe, rømmegrøt og saft i tillegg til grillpølser rulla inn i de nevnte vafler eller lompe/brød om du vil. Ansiktsmalingen er også ett populært innslag, og det var mange spiderman, katter og mus som fløy rundt i parken etter hvert.   Speiderne med sin speiderleir er trofast  med oss, og "holder vakt" fra lørdag til søndag i parken.  Husflidsdagene våre har fått stor konkurranse av andre arrangementer i Moss, det ødelegger nok litt for oss, også mye på grunn av trafikale problemer med å komme seg til og fra Jeløya. Men totalt sett var det to fine dager på Torderød gård.    Husflidsdagene i 2024 er satt til lørdag 30.august og søndag 1.september.

Medlemsmøte onsdag 13.mars  kl 1900
Denne gangen får vi besøk av Trond Evensen, som forteller fra sin bok, "Livset skole og litt til".  Han forteller om en hard oppvekst i Moss på 50-70 tallet, og livet videre til politiet og deretter til hverdagen som livvakt for kongeparet.

Medlemsmøte
Onsdag 10.april kl 1900 kommer Thore Firak Gundersen fra Hobøl Husflidslag og forteller om karveskurd (treskjæring)... Dette  er en enkel teknikk som verken krever store ferdigheter eller komplisert verktøy. Karveskurd kan skjæres med tollekniv; mest vanlig er å bruke en kniv med kort blad. Stemjern er også verktøy som kan brukes.  Hobøl Husflidslag har en aktiv gruppe som jobber med tresløyd.   Kanskje kan vi få til det samme her i Moss?  Det har tidligere vært ytret ønske om ett slikt kurs, det ble satt opp, men ingen meldte seg - nå prøver vi å få dyktigte Thore Firak Gundersen fra Hobøl husflidslag til å ufarliggjøre denne teknikken med å invitere han til oss.   Ta med deg potensielle spikkere  og kom på medlemsmøte :) 

Bruktmarket på Torderød lørdag 27.april
Snart ligger den lange kalde vinteren bak oss, og vi ønsker varmt velkommen en ny vår…
Ett sikkert vårtegn er det tradisjonelle bruktmarkedet vårt på Torderød gård - og vi har allerede fått inn mye fint😊 Lørdag 27.april og kl 1100-1500 er åpningstiden. 
Kjøkkenet vårt er for tiden ute av drift pga oppussing, men en kaffekopp og vaffel ordner vi....Her vil du treffe mange hyggelige mennesker, og kanskje finner du en liten eller stor "skatt" denne dagen?

Ta med venner og bekjente og kom en tur.......Velkommen! 

Invitasjon til kurshelg i Fredrikstad for Ung Husflid engasjerte
Helgen 20-21.april inviterer regionslagene i Viken til en inspirerende og kreativ samling for alle som er engasjert i eller ønsker å bli engasjert i Ung Husflid-arbeid!   Du får med deg hjem fiks ferdige aktivitetsopplegg som kan brukes direkte inn i Ung Husflid-arbeidet i eget lokallag!  Spikking, broderi, spilesøm, knipling og trykking samt hvordan lage sjablong og trykkblokk.    Samlingen er en fin møteplass for faglig påfyll og for å møte likesinnede, skikkelig trivelig er det også!   Påmeldingsfrist:  7.april.
Meld din interesse her:    
moss.husflidslag@gmail.com