NYHETER

MEDLEMSMØTE MÅ UTSETTES NOK EN GANG
Kjøkkenet er fortsatt ikke ferdig, og vi må dessverre utsettes medlemsmøte 29.mai også.  Snekkerne sier de blir ferdig torsdag/fredag denne uken.   Vi prøvde å låne lokaler på Hovedhuset, men det var ikke mulig.  Vi beklager dette folkens, og ønsker dere en god sommer.  Nå satser vi på at vi får med oss noen så vi kan ha sommerkafe noen søndager i juni/juli, i samarbeid med Torderød gårds venner som skal ha utstilling på hovedhuset søndager i hele juli.     Utlodning av kurv til inntekt for dukkestua, trekkes i løpet av sommeren.    Neste medlemsmøte blir onsdag 14.august - da er i allefall kjøkkenet på plass :) 

Nytt kjøkken i annekset på Torderød
Arbeidet med nytt kjøkken i annekset er i full gang.   Noen overraskelser har vi møtt på, men med god hjelp og velvilje fra Moss Kommunale Eiendome, har de nå tatt saken i "egne hender".  De legger nytt tak, pusser og maler veggene - samt nytt gulv.   Det tar litt lenger tid en hva vi hadde regner med - men i begynnelsen av juni er det oppe og "går" igjen :) 

Lekestua vår
Lekestua er bygget en gang tidlig i 1930-årene. Men den er ikke bygget på Torderød. Lekestua sto på familien Oppegaards tidligere eiendom i Oslo og ble fraktet fra Oslo til Torderød ved Oppegaards overtakelse av gården i 1938. Lekestua her en grunnflate på ca. 10 m2 samt en liten veranda mot tunet. Kjøkkenet er en kopi av et 1930-talls kjøkken. Stuene er også meget typisk 1930-tall. Lekestua har hatt strøm fra Sidebygget, men aldri innlagt vann. Primært så var vel lekestua ment for Oppegaards yngste datter, Ellen. Lekestua ble heldigvis stående etter at Ellen Oppegaard ble for gammel til å leke i den. Dersom arbeidene med å få til en totalfredning av Torderød-anlegget lykkes, så er det en selvfølge at lekestua må inngå i et fredningsvedtak. 

Utlodning til oppussing av dukkestua vår
Dukkestua vår på Torderød gård må rehabiliteres…Vi har fått innvilgetkr 90.000 fra Sparebankstiftelsen til dette formålet, men må stille med en egenandel.  Arbeidet har startet opp, og det er Mesterbygg som står for dette. 
Dugnad og egeninnsats har vi ikke kapasitet til, så da blir det lotteri. Vi er igang med å lage en innholdsrik kurv som vi lodder ut - den er ikke helt ferdig enda, men du kan kjøpe lodd og bli den heldige vinneren …. (se vedlagte bilder)Det koster kr 10,- pr lodd.Vipps til 505918 Moss Husflidslag, merk LODD ditt TELEFONNR I MELDINGSFELTET og vår kasserer sørger for å føre navnet ditt inn i loddboken. Kurven trekkes i løpet av sommeren😊
Vi vil også selge lodd på Sommerkafeen  på Torderød, søndager i juli.....
På forhånd - tusen takk :)